Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Приятно е в такъв момент да разкажеш, защото се

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Приятно е в такъв момент да разкажеш, защото се
Коментари Харесай

Веселин Тодоров от Сиела Норма: Справихме се перфектно

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Приятно е в подобен миг да разкажеш, тъй като се справихме съвършено, съобщи изпълнителният шеф на " Сиела Норма " Веселин Тодоров в студиото на БТВ по отношение на машинното гласоподаване.  

" На първо място са големи заслугите на министър председателя Стефан Янев и Асен Василев - министър на финансите. Те се намесиха сред нас и ЦИК и по този начин се стигна до контракта за машинно гласоподаване. Двама индивида работеха без да спят и се получиха нещата. Имаше и 3000 индивида, които работеха за нас. Само половин % бяха машините с проблеми,  световната процедура е до два % - само че и те щяха да бъдат оправени, в случай че са спазвани разпоредбите, които ЦИК дефинира. 

Никъде не е имало над един час проблем с машините. 

40% от проблемите са били с принтери, обикновено това е механика. Карточетците се въздействат от замърсяване. Не може с една карта да се гласоподава два пъти. Всеки има право да лъже. Машината предотвратява опити за имитация. Не може да се направи смяна в датата и часа на гласоподаване.

Машините потеглят запечатани с пломби, няма намеси. 250 техници бяха назначени при нас. Това са проверени и опитни хора. Няма спряла машина в чужбина. Всичко беше съвършено. 

2 500 индивида в България имат мобилни приложения, може да има подправено генериране на поръчки, с цел да блокира системата, само че ние бяхме планували това и нямаше блокиране. 56 са секциите, където се гласуваше с хартиени бюлетини. Не може да има неточности в системата, тя е с равнища на отбрана, в степени по-висока от книжен избор. Дой Боже някой ден да се направи интернет гласоподаване. " - съобщи шефът на компанията. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР